Kako ukloniti svoj videozapis sa druge web lokacije

Kako ukloniti svoj videozapis sa druge web lokacije

Kako ukloniti svoj videozapis sa druge web lokacije

Ako se YouTube videozapis čiji ste vlasnik vi nalazi na nekoj web stranici bez vašeg dopuštenja, trebate slijediti postupke te web lokacije kako biste tražili i ishodovali uklanjanje tog  videozapisa. Niko drugi to ne može učiniti umjesto vas. U tekstu koji slijedi donosimo vam korisne informacije o tome kako ukloniti svoj videozapis sa druge web lokacije, ukoliko je na istoj protupravno postavljen.

 

Većina web lokacija koje korisnicima dopuštaju prijenos videozapisa pridržavaju se odredbi Safe Harbor Zakona o autorskim pravima u digitalnom tisućljeću (DMCA). To znači da su dužne ukloniti sporni sadržaj kad njegov vlasnik pošalje potpunu i valjanu obavijest o uklanjanju tog sadržaja. Postoje i izuzeci, ali ako ste sigurni da kopija vašeg djela nije zaštićena na temelju načela poštene upotrebe, možete podnijeti zahtjev za uklanjanje.

 

Djelo zaštićeno autorskim pravom može se upotrijebiti bez kršenja autorskog prava vlasnika. To je moguće na temelju poštene upotrebe ili dobivanja dopuštenja za upotrebu tuđeg sadržaja u videozapisu.

 

Većina web lokacija traži da navedete URL spornog videozapisa. Ako ste svoj videozapis pronašli na feedu ili nekoj stranici s više videozapisa, desnom tipkom miša kliknite na taj videozapis ili vremensku traku videozapisa i preuzmite URL.

 

Web lokacije koje se pridržavaju DMCA-a obvezne su navesti podatke za kontakt predstavnika za DMCA, koje možete pronaći i na stranicama Ureda za autorska prava SAD-a. U nastavku je kratak popis e-adresa na koje možete uputiti obavijest o uklanjanju sadržaja u slučaju da je na jednoj od sljedećih web lokacija vaš videozapis objavljen bez vašeg dopuštenja. Ako je vaš videozapis na nekoj drugoj web lokaciji, odgovarajuće podatke za kontakt trebali biste moći pronaći u bazi podataka Ureda za autorska prava SAD-a.

 

Dailymotion : notifications@dailymotion.com

Facebook : ip@fb.com

Instagram : ip@instagram.com

Periscope: copyright@periscope.tv

Twitter : copyright@twitter.com

Vimeo : dmca@vimeo.com

 

 

Napomena o odricanju od odgovornosti: ovdje iznesene informacije ne predstavljaju pravni savjet. Ako vam je potreban pravni savjet, obratite se vašem advokatu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri kao ovaj: